Pieczona fasola po 18 miesiącu

Aromatyczna pieczona fasola, rozgrzeje w zimowe dni

przepisy dla dzieci i niemowląt
Składniki
  • 100g ugotowanej fasoli
  • pomidor
  • papryka
  • cebula
  • czosnek
  • oliwa z oliwek
  • ¼ szklanki wody
  • sól, pieprz, majeranek, słodka papryka mielona
Niezbędne przybory kuchenne
  • patelnia
  • naczynie do zapiekania
  • piekarnik rozgrzany do 180C
Sposób przyrządzenia

Cebulę i czosnek drobno pokrój.

Pomidora sparz obierz ze skóry, usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę.

Paprykę cienko obierz ze skóry i pokrój w kostkę.

Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj warzywa. Duś ok. 15 minut pod przykryciem. Dodaj przyprawy.
Ugotowaną fasolę trzeba odcedzić i przełożyć do naczynia, w którym będziesz zapiekać. Fasolę polej sosem i dodaj wodę. W nagrzanym piekarniku piecz przez ok. 30 min. od czasu do czasu zamieszaj.  
fot.
Fotolia