Czerwona fasola w sosie po 24 miesiącu

Czerwona fasola w sosie pomidorowym, pożywne danie dla dziecka

czerwona fasola w sosie

Składniki
  • garść fasoli czerwonej
  • mała cebula
  • łodyga selera naciowego
  • oliwa z oliwek
  • łyżka dobrego koncentratu pomidorowego
  • posiekana natka pietruszki
  • pieprz do smaku
Niezbędne przybory kuchenne
  • miska
  • garnek
  • patelnia
Sposób przyrządzenia

Fasolę opłucz i zalej na noc wodą o temp. pokojowej. Rano wodę odlej i gotuj w nowej do miękkości ok. 1,5h.

Cebulę drobno pokrój. Selera pokrój na małe kawałki. Na patelnię nalej oliwę chwilę podgrzej, dodaj cebulę i selera. Kiedy cebula się zeszklij, dodaj ugotowaną fasolę. Dodaj koncentrat, podlej wodą, wymieszaj. Podawaj z kawałkiem chleba, makaronem, lub ryżem.
fot.
Fotolia

Artykuły wybrane dla Ciebie

Czerwona fasola w sosie po 24 miesiącu - komentarze