Jajeczne pulpety po 12 miesiącu

Przemycamy jajko w pulpetach

pulpety z jajkiem na twardo

Składniki

  • 2 jajka
  • ½ łyżeczka masła
  • 3 łyżeczki mleka
  • kawałek czerstwej bułki
  • 2 łyżki tartej bułki
  • ½ łyżeczki masła

Niezbędne przybory kuchenne

  • garnuszek
  • miska

Sposób przyrządzenia

Jedno jajko umyj, zalej zimną wodą i ugotuj na twardo ( 7min. od zagotowania wody). Ugotowane jajko ostudź, obierz ze skorupki i rozgnieć widelcem. Kawałek czerstwej bułki namocz w mleku, odciśnij i porwij na kawałeczki. W misce utrzyj bułkę, masło i rozgniecione jajko i rozmącone surowe jajko. Z otrzymanej masy formuj małe kotleciki i obtaczaj w bułce tartej. Kotleciki usmaż na ma maśle.

fot.
Fotolia