Pulpety cielęce z kasza manną po 10 miesiącu

Pulpeciki z cielęciny z kasza manną, robi się raz dwa. Smacznego!

przepisy dla dzieci

Składniki

  • ½ marchewki
  • ½ pietruszki
  • mały kawałek pora
  • mały kawałek selera
  • 100g mielonej cielęciny
  • 2 łyżeczki kaszy mannej
  • łyżeczka posiekanej natki pietruszki
  • ½ jajka
  • 200 ml wody
  • 3 łyżki bułki tartej
  • szczypta pieprzu

Niezbędne przybory kuchenne

  • garnek
  • miska do wymieszania mięsa z dodatkami

Sposób przyrządzenia

Warzywa obierz i umyj. W garnku zagotuj wodę, na wrzątek wrzuć warzywa. Gotuj do miękkości. W misce wymieszaj mięso, kasze manną, jajko i pieprz. Uformuj malutkie pulpeciki. Każdy obtocz w bułce tartej. Z warzywnego wywaru wyjmij warzywa i zagotuj go. Na wrzątek wrzuć pulpety, zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem ok 30 min.

fot.
Fotolia