Czerwona galaretka po 9 miesiącu

Czerwona galaretka z malin i czerwonych porzeczek, smaczna bo domowa

domowa galaretka z malin i porzeczek

Składniki

  • ½ szklanki owoców malin i czerwonych porzeczek
  • ½ łyżeczki żelatyny
  • ¾ szklanki wody

Niezbędne przybory kuchenne

  • sitko
  • garnuszek
  • szklanka
  • łyżeczka
  • łyżka do mieszania

Sposób przyrządzenia

Owoce przebierz, opłucz i przetrzyj przez gęste sitko. Do szklanki odlej 4 łyżki wody i namocz w niej żelatynę. W garnuszku zagotuj wodę dodaj miazgę owocową, zagotuj i dodaj żelatynę. Dokładnie wymieszaj i zagotuj. Przelej do kompotierek, ostudź i wstaw do lodówki by stężały.

fot.
Fotolia

Artykuły wybrane dla Ciebie

Czerwona galaretka po 9 miesiącu - komentarze

marlena2009-01-22 15:52:48

Maliny najlepiej znaleźć w swojej zamrażarce albo w słoiku o takich rzeczach drogie mamy myslimy wcześniej i się do tego przygotowujemy

agaaaa2009-01-04 21:15:02

tylko mrożone o tej porze :grin

Mama Mita2008-03-10 13:36:05

proponuje mrożone

tyyy2008-02-06 23:25:44

gdzie teraz znalezc maliny!!!!!!!!!!!!!!!