Kluski leniwe na parze po 12 miesiącu

Niezwykle delikatne i oczywiście przepyszne kluski leniwe gotowane na parze.

przepisy dla dzieci

Niezwykle delikatne i oczywiście przepyszne kluski leniwe gotowane na parze.

Składniki

  • 1 spory ziemniak
  • łyżka twarogu
  • żółtko
  • sól
  • pieprz
  • łyżeczka mąki ziemniaczanej

Niezbędne przybory kuchenne

  • garnuszek
  • miseczka
  • łyżka wazowa

Sposób przyrządzenia

W garnuszku zagotuj wodę, na wrzątek wrzuć ziemniaka i gotuj do miękkości ok. 15 min. Ugotowanego ziemniaka zgnieć, dodaj łyżkę twarogu, żółtko oraz łyżeczkę mąki ziemniaczanej. Z masy formuj kulki wielkości orzecha laskowego (na jeden kęs) i gotuj na parze 5-7 minut.

fot.
Fotolia

Artykuły wybrane dla Ciebie

Kluski leniwe na parze po 12 miesiącu - komentarze

ewa2009-02-12 20:50:32

nie wazne od kiedy wazne ze sa pyszne .... polecam

........2009-02-12 16:57:13

Twarożek mozna podawac po 11m-cu,:]

m.2009-01-19 02:13:47

chyba raczej twaróg, bo żółtko jest od 6 mies

anna2009-01-18 18:16:14

Albo dlatego, że jest żółtko...xD

Aga2008-12-21 17:38:43

Pewnie dlatego, że twaróg jest!

asiunia2008-10-29 23:38:50

a dlaczego dopiero po 12 m-cu?