Dorsz zapiekany po 18 miesiącu

Dorsz zapiekany na pomidorach pod paprykową pierzynką. Danie dobre dla całej rodziny!

przepisy z rybą dla dzieci

Składniki
  • filet z dorsza lub mintaja
  • 2-3 pomidory
  • 3 łyżki oliwy
  • łyżka mąki
  • łyżeczka papryki słodkiej
  • szczypta pieprzu ziołowego
  • posiekany koperek
Niezbędne przybory kuchenne
  • naczynie do zapiekania
  • nóż
  • deska do krojenia
Sposób przyrządzenia

Filety przypraw pieprzem i solą. Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój je na średnio grube plasterki. Żaroodporne naczynie wyłóż pomidorami. Na pomidorach ułóż filety. Mąkę, paprykę, oliwę i koperek wymieszaj i polej rybę. Zapiekaj bez przykrycia ok. 20-30 minut.
fot.
Fotolia

Artykuły wybrane dla Ciebie

Dorsz zapiekany po 18 miesiącu - komentarze