Ryba zapiekana w pomarańczach po 24 miesiącu

Wypróbuj przepis na zapiekaną flądrę lub sole w soku z pomarańczy. Danie dobre dla całej rodziny!

flądra zapiekana w pomarańczach
Składniki
  • filet z halibuta, soli lub flądry
  • pomarańcz
  • 2 łyżki miękkiego masła
  • szczypta pieprzu
  • oliwa z oliwek
Niezbędne przybory kuchenne
  • naczynie do zapiekania
  • nóż
  • wyciskarka do cytrusów
Sposób przyrządzenia

Z pomarańczy wyciśnij sok. Wymieszaj z masłem. Na dno żaroodpornego naczynia nalej oliwę i rozsmaruj. Rybę  przypraw pieprzem i solą, ułóż w naczyniu. Polej mieszaniną soku i masła. Możesz posypać zmielonymi orzechami włoskimi. Zapiekaj bez przykrycia przez ok. 20 - 30 minut.
fot.
Fotolia