Morszczuk na grzankach po 24 miesiącu

Pyszne grzanki z bagietki z morszczukiem i żółtym serem. Danie dobre dla całej rodziny!

grzanki z rybą

Składniki:
  • filet z morszczuka
  • łyżka soku z cytryny,
  • masło,
  • bagietka,
  • ząbek czosnku,
  • starty żółty sera najlepiej typu gouda,
  • słodka papryka w proszku,
  •  pieprz
Niezbędne przybory kuchenne
  • garnek do gotowania na parze
  • nóż
  • deska do krojenia
  • piekarnik
Sposób przyrządzenia

Filet pokrój na małe kawałki, skrop sokiem z cytryny i ugotuj na parze.

Bagietkę pokrój w skośne kromki, posmaruj masłem i natrzyj czosnkiem. Na grzance połóż rozdrobnioną rybę, posyp pieprzem, startym serem a na końcu papryką. Spód grzanki oszczędnie zwilż wodą. Piecz w piekarniku nagrzanym do 150 C ok. 5-10 minut.
fot.
Fotolia

Artykuły wybrane dla Ciebie

Morszczuk na grzankach po 24 miesiącu - komentarze

nadia szewczyk2008-07-11 22:20:05

:( :cry :( :cry :( to jej nakopie nie ma sprawy Ewciu :( :cry :eek :zzz :(

Ewa Szewczyk2008-07-11 22:18:33

:cry :cry :cry :cry :cry :cry :cry :cry :cry a moja mama mi tego nie robi...