Sałatka z fetą po 24 miesiącu

Ser feta, pomidory, ogórki, sałata, aromatyczne zioła, oliwa z oliwek - wystarczy tylko wymieszać i zjadać.

sałatka z pomidorami, fetą i oliwkami

Ser feta, pomidory, ogórki, sałata, aromatyczne zioła, oliwa z oliwek - wystarczy tylko wymieszać i zjadać.


Składniki

  • kawałek sera typu feta
  • pomidor
  • ½ zielonego ogórka
  • kawałek czerwonej papryki
  • liść sałaty lodowej
  • kilka czarnych oliwek
  • łyżka oliwy z oliwek
  • szczypta ziół prowansalskich
  • szczypta pieprzu

Niezbędne przybory kuchenne

  • nóż
  • deska do krojenia
  • miseczka

Sposób przyrządzenia

Fetę pokrój w kostkę. Pomidora sparz, obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę. Ogórka obierz usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę. Sałatę porwij na kawałeczki. Czarne oliwki pokrój. Kawałek papryki pokrój w kostkę. Wszystkie warzywa przełóż do miski dodaj zioła, pieprz, oliwę i fetę. Delikatnie wymieszaj.

fot.
Fotolia