Cukinia z ziołami gotowana na parze po 9 miesiącu

Armatyczna i delikatna cukinia gotowana na parze z ziołami dla niemowlęcia po 9 miesiącu

cukinia gotowana na parze

Armatyczna i delikatna cukinia gotowana na parze z ziołami dla niemowlęcia po 9 miesiącu


Składniki:

  • cukinia
  • szczypta ziół prowansalskich
  • łyżeczka masła

Niezbędne przybory kuchenne

  • garnek do gotowania na parze
  • nóż
  • deska do krojenia

Sposób przyrządzenia

Umyj cukinię, ale nie obieraj jej ze skórki. Pokrój ją w plasterki grubości ok. 1 cm. Ułóż je na sicie do gotowania na parze i każdy posyp szczyptą ziół. Gotuj, dopóki nie zmiękną. Wyłóż na talerz i na każdym plasterku połóż drobinkę masła.

fot.
Fotolia

Artykuły wybrane dla Ciebie

Cukinia z ziołami gotowana na parze po 9 miesiącu - komentarze

LENKA2008-10-08 14:29:48

DZIEKI SPRÓBUJE

Mularka2008-10-08 13:56:40

Spróbuj na sitku. Tylko nie plastikowym :-)

lenka2008-09-03 04:48:22

jak inaczej mozna zgotowac na parze jesli niemam specjalnego garnka

Pati2008-06-06 21:17:39

Bomba przepis, wogóle warzywa gotowane na parze sa zdrowsze i smaczniejsze:)