Szpinak dla dziecka po 18 miesiącu

Smaczny szpinak dla wszystkich!

szpinak na ciepło

Prosty przepis na szpinak dla dzieci i dorosłych 

Smaczny szpinak dla wszystkich!

Składniki potrzebne do przygotowania szpinaku 

  • ¼ opakowania mrożonego szpinaku
  • 1 łyżeczka masła
  • mleko modyfikowane lub jogurt
  • sól
  • pieprz

Niezbędne przybory kuchenne

  • patelnia
  • coś do mieszania

Sposób przyrządzenia szpinaku 

Na patelni roztop masło i włóż lekko rozmrożony i rozdrobniony szpinak. Duś aż cała woda odparuje. Dodaj przyprawy i łyżkę mleka modyfikowanego lub jogurtu. Dokładnie wymieszaj.

Uwagi

Możesz dodać ugotowane i drobno pokrojone mięsko lub posiekane ugotowane jajko.

fot.
Fotolia

Artykuły wybrane dla Ciebie

Szpinak dla dziecka po 18 miesiącu - komentarze

joanna2014-07-14 04:18:45

nie należy dawać dziecku serka topionego, sama też go unikaj, bo może zawierać substancje rakotwórcze

asia2009-11-16 03:27:22

moj chlopiec takiee cos to je juz od dawna (ma 14 mcy) tylko ze bez pieprzu a z serkiem (zoltym lub topionym) mozna zagecic kaszka manna taka zupke dadac kartofla, marcheweczka...jajko

ANGI2008-08-05 15:33:56

DO SZPINAKU WBIJ JEDNO CALE JAJKO WYMIESZAJ I GOTOWE. PYSZNOSCI. MOJ 9 MIESIECZNY SYNEK WCINA AZ MU SIE USZKA TRZESA..UWIELBIA SZPINAK JAK MAMA ;)