Jaglanka, zupka z warzywami i mięsem po 10 miesiącu

Jaglanka pożywna i smaczna zupka z mięsem, warzywami i kasza jaglaną dla niemowląt po 10 miesiącu.

zupka jaglanka

Jaglanka pożywna i smaczna zupka z mięsem, warzywami i kasza jaglaną dla niemowląt po 10 miesiącu.

Składniki na jaglankę z mięsem i warzywami

  • chude mięso (indyk/ kurczak/ cielęcinka/ królik)
  • 1 mała marchewka
  • ½ pietruszki
  • mały kawałek selera
  • ½ pora
  • łyżeczka opłukanej kaszy jaglanej
  • natka pietruszki
  • koperek
  • łyżeczka masła
  • woda
  • szczypta pieprzu

Niezbędne urządzenia kuchenne do przygotowania jaglanki

  • garnek
  • tarka
  • nóż
  • deska do krojenia

Sposób przyrządzenia jaglanki z mięsem i warzywami

W garnuszku zagotuj wodę, na wrzątek wrzuć mięsko. Ugotuj i drobno posiekaj.

Na tarce do jarzyn o grubych oczkach zetrzyj marchewkę, pietruszkę i selera. Pora drobno pokrój.

W garnuszku zagotuj wodę, na wrzątek wrzuć warzywa. Dodaj przyprawy i masło. Gotuj ok. 15 minut aż warzywa będą miękkie.

Dodaj kaszę jaglaną gotuj całość jeszcze ok 15 min.

Posyp posiekaną natką i/lub koperkiem dodaj posiekane mięsko i zupka gotowa!

fot.
osesek.pl/ FemiMedia Sylwia Stasiów - Porada