Fasolka szparagowa po 6 miesiącu

Ze względu na wewnętrzną budowę strąka odróżniamy dwie zasadnicze grupy odmian: odmiana włóknista - fasola łuskowa przeznaczona na suche nasiona oraz odmiana bezwłóknista - fasola szparagowa do spożycia w postaci całych strąków.

Owocem fasoli jest wydłużony strąk, w którego wnętrzu znajdują się nasiona. Ze względu na wewnętrzną budowę strąka odróżniamy dwie zasadnicze grupy odmian: odmiana włóknista - fasola łuskowa przeznaczona na suche nasiona oraz odmiana bezwłóknista - fasola szparagowa do spożycia w postaci całych strąków.

Fasolka szparagowa jest lekkostrawna, bogata w liczne składniki odżywcze. Zawiera min.: sód, potas, magnez, wapń, mangan, żelazo, miedź, cynk, fosfor, fluor, chlor, jod oraz witaminy: E, K, B1, B2, B6, C.

Przeczytaj więcej na temat:

Fasolka szparagowa po 6 miesiącu - komentarze

kluzol2013-06-27 00:58:45

gowno sie dowiedziałem

jurek2008-07-15 02:11:57

bardzo lubię jeść gotowaną z masełkiem i bułką tartą. w tym roku po raz pierwszy na mojej fasolc`e na działce pojawiła się jakaś choroba sądzę że to jakiś grzyb, aż mi szkoda znowu czymś pryskać. na razie nie wiem czym(może skrzypem)

Artykuły wybrane dla Ciebie