Polędwiczki wieprzowe z dynią i ryżem po 18 miesiącu

W sezonie na dynie musisz wykorzystać ten przepis. Aromatyczne danie z polędwiczek wieprzowych i dyni.

Polędwiczki wieprzowe z dynią i ryżem po 18 miesiącu

Składniki

  • 200g obranego i wypestkowanego miąższu z dyni
  • 1 mała polędwiczka wieprzowa
  • 1 dymka lub cebula cukrowa
  • szczypta pieprzu
  • ½ łyżeczki łagodnego curry
  • oliwa z oliwek
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • brązowy ryż

Niezbędne przybory kuchenne

  • nóż
  • deska do krojenia
  • patelnia
  • wyciskarka do czosnku
  • garnek
  • blender

Sposób przyrządzania:

Ryż ugotuj wg przepisu na opakowaniu.

Mięso umyj i pokrój w kostkę lub w paski i wymieszaj z przyprawami. Dynię posiekaj w drobną kostkę. Cebulę pokrój w talarki. Na patelni rozgrzej oliwę i zeszklij cebulę. Dodaj mięso i podsmaż. Dodaj dynię i duś wszystko ok. 15 min. Dodaj ryż, natkę pietruszki i wszystko wymieszaj.

fot.
Fotolia