Papka mięsno ryżowa po 8 miesiącu

Przygotuj jabłko, mięso z piersi kurczaka, kleik ryżowy z podanych składników przygotuj pyszną papkę mięsno ryżowa dla niemowlęcia po 8 miesiącu.

papka mięsno ryżowa z jabłkiem

Przygotuj jabłko, mięso z piersi kurczaka, kleik ryżowy z podanych składników przygotuj pyszną papkę mięsno ryżowa dla niemowlęcia po 8 miesiącu.


Składniki

  • jabłko
  • łyżeczka masła
  • 3 łyżeczki kleiku ryżowego
  • 50 ml wody
  • 20 g mięsa z piersi kurczaka
  • woda do ugotowania mięsa

Niezbędne przybory kuchenne

  • blender
  • garnuszek

Sposób przyrządzenia

W garnuszku zagotuj wodę, na wrzątek wrzuć mięsko i gotuj ok 15 min, wywar wylej a mięsko posiekaj. Jabłko obierz, zetrzyj na tarce. W garnuszku zagotuj wodę dodaj jabłko chwile pogotuj. Do jabłka dodaj masło, kleik i posiekane mięso. Całość wymieszaj.

Podaj po przestudzeniu.

Uwagi

  • Jeżeli papka będzie za gęsta, dodaj wodę.
  • Jeżeli papka będzie za rzadka dodaj kleiku ryżowego.
  • Od 9 miesiąca możesz dodać szczyptę majeranku.
fot.
Fotolia