Kotlety rybne po 12 miesiącu

Wystarczy zmielone mięso z ryby wymieszać z jajkiem i przyprawami by przygotować dla dzieci pyszne malutkie kotleciki rybne na jeden kęs.

przepisy z rybą dla dzieci

Składniki 

  • 50 dag filetów z białej ryby pokrojonych na kawałki
  • jajko
  • 1 posiekana czerwona cebula
  • bułka tarta
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • natka pietruszki
  • koperek
  • kolendra
  • pieprz

Niezbędne przybory kuchenne

  •  maszynka do mielenia
  • nóż
  • deska do krojenia
  • miseczka

Sposób przyrządzenia

Filety przepuść przez maszynkę do mielenia. W misce dokładnie wymieszaj zmieloną rybę z jajkiem, posiekaną cebulą, posiekaną zieleniną, oliwą i przyprawami. Gdyby masa była zbyt rzadka dodaj bułki tartej. Z masy formuj malutkie kotleciki „na jeden kęs" obtaczając każdy w bułce tartej. Kotlecik można ugotować wrzucając na wrzący wywar warzywny lub zapiec w piekarniku.

fot.
Fotolia