Zupa rybna z ryżem po 10 miesiącu

Smakowita zupa z rybą i ryżem na wywarze warzywnym już dla niemowlęcia po 10 miesiącu.

przepisy dla dzieci i niemowląt
Składniki
  • marchewka
  • pietruszka
  • kawałek pora
  • kawałek selera
  • 2 łyżki ryżu
  • łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki rozdrobnionej ugotowanej na parze ryby
  • posiekany koperek
  • szczypta estragonu
Niezbędne przybory kuchenne
  • garnek
  • blender
  • nóż
  • deska do krojenia
Sposób przyrządzenia

W garnku zagotuj ok. 300 ml wody. Na wrzątek wrzuć warzywa i gotuj aż zmiękną. Usuń włoszczyznę z wywaru ( marchewkę zachowaj) doprowadź do wrzenia i wrzuć ryż do wrzątku, gotuj, aż stanie się całkiem miękki. Marchewkę drobno pokrój.
Do ryżanki dodaj rybę, marchewkę, sok z cytryny, wsyp estragon i koperek. Wymieszaj.
fot.
Fotolia