Kotleciki rybne z majerankiem i jabłkami po 24 miesiącu

Przygotuj smażone pulpety rybne na pianie z białek z dorsza lub mintaja z jabłkiem i koperkiem.

przepisy z rybą dla dzieci

Składniki
  • ½ kg dorsza lub mintaja
  • ¼ szklanki bułki tartej
  • kwaśne jabłko
  • jajko
  • pieprz, majeranek
  • olej z pestek winogron
Niezbędne przybory kuchenne
  • maszynka do mielenia
  • tarka
  • mikser
  • patelnia
Sposób przyrządzenia

Zmiel rybę. Jabłko utrzyj na tarce o drobnych oczkach. Oddziel żółtko od białka. Do białka wsyp odrobinę soli ubij sztywną pianę. Jabłka, bułkę tartą, zmieloną rybę i przyprawy wymieszaj. Masę delikatnie połącz z pianą. Formuj nieduże płaskie kotleciki i smaż na oleju z obu stron. Usmażone kotleciki wykładaj na papierowe ręczniki by odsączyć je z tłuszczu.
fot.
Fotolia

Artykuły wybrane dla Ciebie

Kotleciki rybne z majerankiem i jabłkami po 24 miesiącu - komentarze