Papka rybna z kalarepą po 7 miesiącu

Połączenie delikatnej kalarepy z rybą wprowadzi malucha w nowe smaki

papka ryba z kalarepą

Składniki
  • ½ kalarepy
  • łyżeczka masła
  • 3 łyżeczki kleiku ryżowego
  • 10 g filetu z morskiej ryby
  • odrobina wody
Niezbędne przybory kuchenne
  • blender
  • garnek do gotowania na parze
  • miska
Sposób przyrządzenia

Rybę ugotuj na parze. Kalarepę drobno pokrój. Do miski przełóż, rybę i kalarepę, dodaj masło i przegotowaną ciepła wodę. Zmiksuj i zagęść kleikiem.

Podaj po przestudzeniu.

Uwagi

Jeżeli papka będzie za gęsta, dodaj wodę.

Jeżeli papka będzie za rzadka dodaj kleiku ryżowego.
fot.
Fotolia

Artykuły wybrane dla Ciebie

Papka rybna z kalarepą po 7 miesiącu - komentarze

m2008-12-30 03:09:28

:roll

Agnieszka2008-12-29 16:17:12

Chyba trzeba ugotowac kalarepe, tylko nie napisali, napewno nie surowa

Kasia2008-12-20 03:19:07

Mnie też ta kalarepa na surowo zastanawia :?

Magda2008-08-27 22:31:32

kalaREPA MA BYĆ SUROWA?

kryia2008-07-12 15:48:51

moze byc filet mrożony