Jaśkowa sałatka po 24 miesiącu

Jaśkową sałatkę przygotujesz z fasoli, pomidora, czerwonej i żółtej papryki. Nie zapomnij tylko żeby fasolę ugotować!

dania wegetariańskie dla dzieci

Jaśkową sałatkę przygotujesz z fasoli, pomidora, czerwonej i żółtej papryki. Nie zapomnij tylko żeby fasolę ugotować!

Składniki:
  • garść ugotowanej fasoli Jasiek
  • 1 pomidor
  • ¼ żółtej papryki
  • ¼ czerwonej papryki
  • ząbek czosnku
  • kilka liści świeżej bazylii
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • pieprz
Niezbędne przybory kuchenne
  • nóż
  • miska
  • miseczka
Sposób przyrządzenia

Ugotowana fasolę, zostaw do ostudzenia. Ostudzoną przesyp do miski.

Papryki obierz cieniutko ze skóry, pokrój w drobną kostkę i dodaj do miski.

Pomidora sparz obierz ze skóry, pokrój w kostkę i dodaj do fasoli.

Do małej miseczki nalej oliwę, dodaj wyciśnięty czosnek, pieprz i drobno pocięte listki bazylii, polej warzywa i dokładnie wymieszaj.
Zobacz:

Jak gotować rośliny strączkowe?
fot.
Fotolia